Svar på tal: SKATE

 
 "Asså skejtar du ens? Blir förvirrad när man ser att du lägger upp bilder på skejt, har på dig skejtkläder osv men samtidigt säger att du inte gör det haha... 

ps: är as coolt med brudar som skejtar ju"
 
 

Hej Anonym! Haha alltså... Okej, har fått denna fråga lite då och då. Kanske ska svara på den nu då, för femtioelfte gången. JA, jag skejtar ibland. Mest vert, liksom halfpipe eller pool, vill lära mig street men det enda jag kan göra är en ollie liksom, och det krävs så himla mycket träning och tålamod. Jag har inget av de
 
Sen så började jag inte sådär as spontant med att åka bräda i gymnasiet. Jag fick min första bräda när jag var 12, men hade inga kompisar som åkte (brudar) så följde med min bror och hans kompisar ibland. Han tappade intresset snabbt och då kunde jag ej fortsätta. (tyckte jag haha)  Då köpte jag mig en ripstick caster board, eller vad de kallas. Typ vid 2008. Blev ganska bra på det och daniel hängde på. Fortfarande, inga kompisar som körde. Trist nog. (Har massa bilder på bdb från när jag åkte på denna bräda hahaha #pin) Sen övergick vi till longboard 2012, men det var aldelles för tungt att bära på tyckte jag. Så det blev en Penny, fortfarande 2012. Sommaren 2013 köpte jag mig en crusier och fastnade verkligen för det, hade kvar min penny och åkte mycket på den också. Sen har jag bara kört det enda till sommaren 2014 då jag fick ett ryck och köpte en skateboard igen. Typ 5-6 år efteråt, lol. 
 
Så jag har alltid åkt på avlånga träbitar med hjul på, och folk som ba: men oj helt plösligt blev hon intresserad av skate lol varför det?
Dra :)
 
Så, jag har skatat sen sommaren 2014 ca, den sommaren lärde jag mig endast att VÅGA gå till skateparken med min bräda och prova på. Det var så fucking krävande. Alla snubbar som är där och började när de var 7-12 år typ, och alltid hållt på. Att vara nybörjare, brud och 16 bast när man börjar är svårt. Jävligt svårt. 
 
I ära att det är internationella kvinnodagen idag så ska jag börja skriva i ett sidospår
 
Att vara tjej och lära sig skejta. Asså. Allt detta snack. 
- Aha skejtar du? Nämn en stor skejtare du gillar
- Har du en öppnat ett Thrasher mag?
- Happ, vet du ens vad för truckar du har?
 
JAG SVÄR. Du skulle aldirg fråga detta om jag var snubbe. Om en kille börjar skatea i hallen du brukar hänga, inte är så bra (nybörjare) med en thrasher hoodie på så skulle du ju inte gå fram och ba: ey läser du ens thrasher? och peka på hoodien
 
När det är en tjej är det helt plösligt okej på något sätt, asså. Cut that bullshit plzzzz
 
Man borde uppmuntra brudar som vill lära sig skejta, inte trycka ner och kritisera. Vill ni ha sporten för er själva eller något? Fattar inte. 
 
(obs obs detta gäller såklat inte alla, jag har också blivit as trevligt bemött. Folk som stoppat mig och förklarat lite närmare hur jag ska göra så jag blir bättre. Erbjuder sig att ge gamla brädor, skriver till mig och frågar om jag vill med till parken och åka osv!!)
 
 
 
 
 
Allmänt | |
Upp